13.10.2017

GLAM MAKEUP LOOK WITH GLASSES - JUHLAMEIKKI SILMÄLASIEN KANSSA


Vaikka tällä hetkellä meikkilookeissa monella onkin päällimäisenä mielessä Halloween, ajattelin olla kerrankin ajoissa liikkeellä pikkujoulumeikkien suhteen. Joten tässäpä nyt vuoden ensimmäinen pikkujoulumeikki silmälaseja käyttäville

Sävymaailmaksi valikoitui hyvin hillitty harmaa, jota mulla näkyy melko harvoin. Meikissä käytin Pixi by Petra Ultimate Beauty Kit 3rd Edition palettia. Täytyy todeta että suurimmalta osin paletti on suhteellisen huono. Laatuerot sävyjen välillä vaihtelee todella paljon ja vaikka tummiakin värejä kuinka pakkasin niin silti kuvaamisvaiheeseen mennessä niistä tuntui häipyneen jo paras terä. Myös työstettävyys oli aika kehno. Päädyin kuitenkin sitkeäti jatkamaan, menkööt tämäkin nyt eksperimentalismin piikkiin.

Silmälaseille sopivia meikkejä löytyy vaikka kuinka paljon ja ensisijaisestihan nämä ovat makuasioita. Tässä nyt yksi niistä kera muutaman tärpin. Meikin muoto kannattaa suunnitella kasvojen mallin, silmien muodon sekä tietenkin lasin mukaan. Itselläni on tässä meikkissä mustasankaiset melko näyttävän kokoiset lasit, joissa on aavistuksen kissamainen muoto. Halusin pitää meikin "muodoltaan" suhteellisen pyöreänä ja rakentaa intensiteettiä lähelle silmää, jolloin meikki kehystää katsetta ja antaa silmälle fokuksen silmälasin takana. 

Nyt vain pensselit valmiiksi ja meikkiä tekemään tämän step-by-step -ohjeen mukaisesti.1. Levitä mattainen vaalea nude koko luomelle. Vähän löysempi flatti sivellin on tähän täysin pätevä. Voit tuoda luomivärin aina kulmakarvan alareunaan asti.

2. Ota isompi kärjestä kapeneva häivytyssivellin ja harmaan ruskea mattainen sävy. Tämä levitetään rennolla otteella luomivakoon tummempien sävyjen häivyttämistä helpottamaan sekä antamaan suuntaviivat halutulle muodolle.

3&4. Seuraavaksi siirrytään pari astetta tummempaan sävyyn ja mennään aavistuksen tarkemmin läpi luomivako sekä silmän ulkonurkasta noin luomen puoliväliin asti (tässä vaiheessa huomaan etten ottanutkaan kuvaa tähän käytetystä sävystä). Tämän jälkeen otetaan reippaasti tummempi mattainen sävy (sävy numero 3). Tämä tulee ensimmäiseen kolmannekseen silmän ulkonurkasta katsottuna sekä luomivakoon kapeammalle alueelle kuin edellinen vaaleampi sävy. Tämäkin häivytetään kohti luomen sisänurkkaa siten, että väri tulee melkein luomen keskikohtaan asti.


5. Lopuksi levitin napakalla siveltimellä vaalean helmiäisen liikkuvalle luomelle, ensisijaisesti sisänurkasta luomen puoleen väliin asti. Meikki ei osoittautunut ihan sellaiseksi kuin haaveilin, sillä minä ja Pixin paletti emme todellakaan löytäneet yhteistä säveltä ja tätä kirjoittaessani olen jo mielessäni siirtänyt paletin pois annettavien kasaan. Vaalea helmiäinen oli pölisevä ja kuivakan tuntuinen eikä siinä juurikaan ollut pigmenttiä. Olin kuitenkin päättänyt paletin koeajaa, joten näillä mentiin.

6. Jotta saisin korostettua silmän muotoa lasien takaa ja saisin katseeseen haluttua intensiteettiä, päädyin nestemäisen kissarajauksen sijaan tekemään kynällä aavistuksen pehmeämmän, hyvin perinteisen ja aavistuksen paksumman rajauksen ripsilinjaa mukaillen. Rajasin sekä ylä- että alaluomen (muista rajata riittävän pitkälle jotta ylä- ja alarajaus kohtaavat silmän ulkonurkassa) Elfin tummansinisellä Eyeliner&Shadow -kynällä.

7. Rajauksen pehmensin tumman violetilla (sävy 4) mattaisella luomivärillä. Tähän olisi voinut laittaa päälle myös jonkin todella säpäkän sinisen, jolloin meikkiin olisi tullut vähän vahvempi aksentti ja hohtavalla luomivärillä tähän olisi tullut vielä enemmän blingiä.

8. Lopuksi sipaisin kulmaluulle ja silmän sisänurkkaan vaaleaa helmiäistä. Tähän käytin paletin kahta eri sävyä, joita sekoittelin (sävyt 5 ja 6). 

Tämän jälkeen sitten vain ripsiväri ja halutessaan sisärajaus. Itse rajasin sisärajauksen sekä ylhäältä että alhaalta. Tulin siihen tulokseen, että lookki toimi paljon paremmin hillittyjen irtoripsien kanssa. Esimerkiksi MACin irtoripset #33 toimivat hyvin lasien kanssa.

Otin vertailun vuoksi kuvan meikistä myös ilman laseja ja olen ehdottomasti sitä mieltä, että meikki toimii paremmin lasien kanssa kuin ilman, mitäs mieltä te olette?

Jotta meikkiin saisi vielä lisää säpinää, päädyin meikkaamaan huulet todella kiiltävällä punaisella Lumenen huulilakalla. En tiedä onkohan näitä enää edes saatavilla. Luettelo kaikista meikkiin käytetyistä tuotteista löytyy vielä postauksen lopusta.Käytetyt tuotteet/Products I used:

FACE
Lumene Pure Arctic Hydration Mist
Loreal Nude Magique Blur Cream
Maybelline Dream Wonder Nude foundation
LA Girl Pro conceal Ligh Ivory
Natusan Baby Powder
Rimmel Clear Clarifying Powder*
Makeup Revolution Ultra Contour palette
The Balm Bahama Mama bronzer
Pixi Ultimate Beauty Kit 3rd Edition (blush, highlight)

BROWS
Maybelline Brow Precise brow pencil Soft Brown
Urban Decay Brow Box Bathwater Blond
Lumene Clear brow gel

EYES
Essence eye base
Pixi Ultimate Beauty Kit 3rd Edition
E.l.f. Eyeliner and Shadow Stick Blue-Midnight
Urban Decay Waterline pencil Legend
Oriflame The One Mascara
MAC lashes #33

LIPS
Lumene Lip Lacquer nr:4 

Glasses Carrera*
*pr-sample

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti