10.1.2017

NYX ADVENTCALENDER - NYXIN JOULUKALENTERI, OLIKO HINTANSA VÄÄRTI?


Joo tiedetään, joulu on ohi ja sitä rataa, mutta koska todellakin olin lomalla, lykkääntyi näiden jouluaiheisten kosmeettisten tuotteiden postailu hitusen. Nyt otetaan kuitenkin nopea vilkaisu NYXin joulukalenteriin, jonka itselleni ostin.

Kosmetiikka-aiheisia joulukalentereita on alkanut ilmestymään parin viime vuoden aikana todella paljon. Se on kiva, terveellinen ja lompakkoa keventävä vaihtoehto perinteiselle suklaakalenterille. Olin tämän asian kanssa aavistuksen myöhäisherännäinen, joten päädyin etsimään potentiaalisia kalentereita ihan Helsingin kivijalkamyymälöistä. Todellisuudessa en aikonut siis hankkia mitään kunnes näin NYXin kalenterin ja ennätysajassa kehitin itselleni hillittömän ostotarpeen kyseiseen boksiin.

Tokmannilla hypistelin Essencen kolmenkymmenen euron kalenteria, mutta tutkittuani sen sisältöä (oli ilmoitettu heti kättelyssä paketin kyljessä) päätin kuitenkin sen jättää väliin. Kynsiviilat ja -tarrat eivät oikein napanneet, ja merkki on niin halpa, että saman tien tilailen tai ostan niitä jostain suoraan.


Sokoksella silmiini kuitenkin pisti NYXin kalenteri. Olipahan kalenterilla hintaa, nimittäin ovh oli komeat 79 euroa. Muutamien alennusten jälkeen kalenterille kuitenkin jäi ihan kohtuullinen hinta, joten tieteen nimissä päädyin sen ostamaan.

Kuten Essencenkin kalenterissa, oli tässäkin ilmoitettu kalenterin sisältö etukäteen. Tavallaan aika mälsä juttu, ottaen huomioon, että kalenterin sisällön yllätyksellisyys on puolet siitä jutusta. Toisaalta taas on ihan hyvä, että sisältö on ilmoitettu jokseenkin etukäteen, sillä näin kallis tuote on melko kuumottava ostaa sikana säkissä.

No mitä se kalenteri sitten sisälsi? Luukuista avautui yhteensä 12 maailman söpöintä minikokoista Soft Matte Lip Creamia sekä 12 täysikokoista monoluomiväriä. Itseasiassa luomivärien koko oli suurempi kuin yksittäisten myynnissä olevien. Tästä jos siis laskee, niin pelkästään luomarien arvoksi kaupan ovh:lla tulisi reilut 90 euroa.

 Vasemmalta oikealle, ylhäältä alaspäin: Copenhage, Transylvania, Seoul, Morocco, Prague, Milan, Stockholm, Rome, Addis Ababa, Rome, Manila, Monte Carlo
 
Meinasin ensin kirjoittaa tähän kohtaan että olen loppujen lopuksi aika NYX-neitsyt. Kun sitten havainnollistavasti ajattelin listata tähän omistamiani tuotteita, tajusin, että mun NYX-neitsyys on ollutta ja mennyttä.  

Ensikosketukseni Soft Matte Lip Creameihin tapahtui kuitenkin vasta tämän kalenterin myötä. Aika jännä kuulla, että osa hypettää näitä ihan kympillä ja osa ei tykkää yhtään. Mun mielestä nää on tosi kivoja ja pieni koko ei haittaa yhtään, päinvastoin! Ehkä mulla on viimeinkin mahdollisuus saada loppumaan joku muukin värikosmetiikan tuote kuin peiteaine tälle vuotta...

 Vasemmalta oikealle: Copenhage, Prague, Seoul, Addis Ababa
 
Luomiväreistä löytyi muutamaa eri laatua; mattaa, helmiäistä ja shimmeristä. Oma suosikkini oli matta, jonka pigmenttisyys oli ehdottomasti paras. Shimmerit ja helmiäiset olivat laadultaan hyvinkin vaihtelevia, sieltä löytyi muutama helmi ja parikin hutia. Osa näistä sävyistä lähti jo kiertoon, mutta seitsemän päädyin pitämään itselläni.

 Kultaisesta luomiväristä eteenpäin: Transylvania, Milan
 
Ounastelin luomivärien olevan pelkässä pannussa pahhvin sisällä, ikään kuin Makeup Geek -meiningillä, mutta eipäs ollutkaan. Yksittäisten luomivärien pahviset pakkaukset olivat söpöjä pienie kirjoja, joiden sivussa luki sävy ja jokainen pakkaus oli eri värinen. Vähän tuossa mietiskelin josko repisin pannut irti pahvipakkauksista ja depottaisin ne z-palettiin. Täytyypä makustella asiaa. Suurista päätöksistä ja työtaakasta kuitenkin kyse.
 
 Vasemmalta oikealle: Rome, Morocco, Manila, Cannes, Stockholm, Monte Carlo
 
Luomivärien nimet oli hauskasti machatty punien kanssa. Punat ovat kaikki ymmärtääkseni vakkarivalikoimaa, mutta luomivärit ovat vain tässä kalenterissa.


Loppukaneettina sanottakoon, että periaatteessa kalenteri on hintansa väärti (alennuksen jälkeen, jolloin maksoin kalenterista 59 euroa). Punien laatu on todella hyvä, mutta luomivärien sitä vastoin vaihtelee aika paljon. Tavallaan olisi kiva, jos kalenterissa olisi enemmän vaihtelevuutta, mutta itse en taas erityisesti piittaa minikokoisista primereista, eli esim poskipunat ja eri huulipunalaadut olis aika jees. Katotaan tuoko NYX markkinoille ensi vuonnakin vastaavanlaisen setin.

Onko teillä jotain ehdotonta suosikkikalenteria (jos ei suklaakalenteria lasketa! ;) )

2 kommenttia:

  1. En ole koskaan hankkinut mitään kosmetiikkakalenteria. En vaan ole raaskinut upottaa niin paljon rahaa "parempiin" kalentereihin kuten NYX. Eikä niitä "huonompia" viitsi varsinkaan hankkia;) Katselin YouTuben Crystal Conten vlogeja joulun alla, ja hänellä oli tämä sama NYX:n kalenteri. Varsinkin luomivärit olisivat olleet just mun makuun. Laadusta en tietenkään osaa sanoa mitään. Hyvä kuitenkin, että kalenterista löytyi oikeita tuotteita, ei mitään hömppäkamaa tms. Ehkä pitää sitten ensi vuonna harkita investointia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onhan ne suhteellisen hintavia, mutta NYX oli ainakin luotettava ja sisältö hyvä! :) Ehdottomasti ensi vuonnakin kannattaa tämä kalenteri katsastaa! :)

      Poista